OPŠ 2016 Prvi susret s stijenom uspješno izveden

4a


Izlet Opće planinarske škole za ovaj vikend dogovoren je na Promini. Okupljanje polaznika predviđen je u ranim jutarnjim satima na Lišnjaku podno same Promine. Dolaskom na dogovoreno mjesto, slijedi dogovor, a samim time i promjena plana.
Unatoč lijepom, sunčanom nedjeljnom jutru koje nas trenutno prati, za ostatak dana je najavljena kiša te do doma umjesto hodajući odlazimo kombijem, kako bi što prije uspjeli odraditi predviđene vježbe (penjanje/abseil). Nakon što smo spremili svu potrebno opremu, ruksake i hranu, sjedamo u kombi i krećemo put doma. U planinarskom domu, čekajući dio ekipe, iskoristili smo priliku za  jutarnju kavu i  razbuđivanje na svježem zraku.

Sad… kad je sva ekipa na broju, vrijeme je da se krene…Slijede upute što nas sve danas očekuje, skupljamo opremu i laganim korakom krećemo do našeg odredišta…stijena… :/

3a
S predviđenim zadatkom (penjanje/abseil) većina školaraca susreće se po prvi put, te većina nas je pod određenom dozom straha od visine. Nakon prezentacije penjanja, objašnjenja, provjeravanja i svih ostalih potrebnih koraka i uputa za sigurnost…penjanje počinjeee… Svaki školarac pod svojom mukom uspješno odrađuje zadani zadatak.

SFVF
Tokom penjanja, cijelo vrijeme smo pod budnim okom naših „starih“, iskusnih planinara Viktora Šiklića i Tome Jerkovića, te profesionalnih alpinista Krešimira Durana i Josipa Gverića, samim time  mjesta za strah nije ni bilo.

13262114 10208174690118071 1121116663 o
Penjanje na kraju i nije takooo strašno kao što se činilo… J

13247835 10208174765279950 575905727098593548 o
Kako je i najavljeno, kiša je počela padati. Skupljajući opremu,  trčećim korakom  krenuli  smo prema domu, što zbog kiše, a što zbog mirisa gradela koji je dopirao i podsjetio nas koliko smo gladni. Naši vrijedni dečki su se potrudili ispeći meso i dočekati nas pravim, zasluženim ručkom.

Nakon ručka uz dobro društvo i smijeh, prepričavanje doživljaja, ponavljanje čvorova došao je kraj još jednom izletu. Umorni, zadovoljni i ispunjeni novim doživljajima krenuli smo svojim kućama s iščekivanjem iduće, ujedno i završne vježbe koja je predviđena za kraj ove planinarske škole.

tekst: Antonia Štingl (Tonka Balonka) J
foto: Tom Samotnjak

Vezani članci