Planinar i odgojitelj Nikola Perlić, član Planinarskog društva „Promina“, posjetio je Dječji vrtić Drniš i održao predavanje za djecu i tete u sklopu obilježavanja dječjeg tjedna. Isto predavanje održano je i u dječjem vrtiću "Osmijeh" u Šibeniku .

 

        Kako izgledaju planine, biljni i životinjski svijet na njima,što je to orijentacija, kakvu sve opremu i rekvizite nosi planinar na planinu zanimalo je djecu odgojnih skupina Vjeverice, Sunce, Ribice, Leptirići, Ivančice, Vrapčići i Krijesnice u Drnišu, te Spužvice i Školjkice u Šibeniku . Planinar ih je sve upoznao i odgovorio na sva pitanja 11. listopada 2013. godine povodom obilježavanja Dječjeg tjedna.

 

           Tom prigodom djeca su se upoznala i sa obvezama i odgovornostima svih nas prema prirodi i našem okruženju, upoznala su bližu okolinu, planinu Prominu sa planinarskim domom, Petrovo polje i kanjon rijeke Čikole. Djeca u Šibeniku su pak naučila orijentire poput tvrđava, vjetrenjača i otoka u šibenskom kraju. Što je najvažnije djeca su u interakciji sa planinarom zapamtili važne stvari kao što je broj koji će pozvati u slučaju da se izgube ili dožive nesreću. U veselom tonu sa mnogo pitanja i odgovora PD "Promina" je obećalo i daljnju suradnju i edukaciju  sa svim predškolskim i školskim ustanovama u Drnišu, Šibeniku i šire u svrhu i promociju uživanja i boravka u prirodi koja nas okružuje.

FaLang translation system by Faboba