Jučer je na Promini obilježen Dan Planinarskog društva Promina. 

 

U 7:30h usponom od Buha preko Mijalovca do vrha Promine, te u 9:00h stazom od Lišnjaka započelo je obilježavanje Dana PD Promina. Nakon okupljanja ispred planinarskog doma počeo je uspon obnovljenom stazom do vrha Čavnovka, čime je ova staza svečano otvorena.

 

Naime u listopadu 2013. godine ovaj je dio Promine razminiran, te su planinari nakon dugo vremena ponovno dobili pristup na sam vrh Promine. Uslijedili su radovi na čišćenju i označavanju staze, te postavljanje križa koji je danas blagoslovio drniški župnik fra Petar Klarić. 

 

Dok su se stariji planinari uspinjali do vrha, za one mlađe ispred planinarskog doma organizirane se razne aktivnosti u suradnji sa JU NP "Krka". Zabavljali su se igrajući odbojku, prelazeći poligon koji je za njih postavio Nikola Perlić, te su se imali priliku spuštati tirolskom prečnicom sa terase planinarskog doma. Djelatnici JU NP "Krka" naučili su ih kako stare automobilske gume ukrasiti bojama, te od njih napraviti posude za cvijeće, a na kraju dana u njih su posadili sadnice raznih biljaka, te na taj način uljepšali okoliš planinarskog doma. Da ne bi kući otišli praznih ruku pobrinuli su se iz NP "Krka", te su sva djeca koja su sudjelovala kući ponijela i prigodne nagrade. 

 

Nakon povratka s vrha ispred planinarskog doma, predsjednik PD Promina Tomislav Jerković obratio se gostima sa par prigodnih riječi, nakon čega je uslijedila podjela zahvalnica, a potom i zajednički planinarski ručak za sve okupljene.

 

Zahvaljujemo se svim dragim prijateljima koji su došli na Prominu, te svojim dolaskom uveličali našu proslavu u nadi da se vidimo i dogodine.

Ovom prilikom zahvaljujemo se i gosp. Boži Vukušiću koji nam je pomogao pri nabavci automobilskih guma. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Planinarsko društvo Promina Drniš

FaLang translation system by Faboba