U prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Drnišu sinoć je održana tradicionalna godišnja prezentacija rada PD Promina.

Uz članove planinarskog društva Promina prezentaciji su prisustvovali i planinari iz nekoliko planinarskih društava, te brojni građani. 

Na samom početku okupljenima se obratio predsjednik PD Promina Tomislav Jerković, koji je istaknuo kako je protekla 2014. godina bila vrlo uspješna. U ime članova planinarskog društva ovom prigodom uručio je zahvalnicu gospodinu Jošku Bukarici, koji je svojim radom u protekle dvije godine pomogao u procesu razminiranja, te čijom zaslugom bi za dva mjeseca Promina trebala biti potpuno očišćena od mina i tako postati sigurna za sve planinare, izletnike, lovce, te sve one koji žele uživati u čarima ove dalmatinske planine.

Nakon uvodne riječi uslijedila je video prezentacija, koju je pripremio član PD Promina Ive Barišić Bajs, o onom što su drniški planinari radili u protekloj godini. A kako su članovi planinarskog društva bili jako aktivni u 2014. godini bilo je tu svega. Najviše planinarenja, ali i speleoloških aktivnosti, alpinizma, radova na planinarskom domu, organizacija prve utrke hrvatskog planinskog kupa "Promina 2014", čiščenja i otvorenja novih planinarskih staza na Promini, postavljena je meteorološka postaja na planinarskom domu u suradnji sa Šibenik Meteo, uspješno je održana 3. Opća planinarska škola, ove godine više pažnje posvećeno je i radu sa djecom, a u suradnji sa JU NP "Krka" povodom dana PD Promina održana je i eko radionica za djecu ispred planinarskog doma na Promini.

Kako je istaknuo predsjednik Tomislav Jerković članovi PD Promina i u idućoj godini planiraju razne aktivnosti. Između ostalog daljnji rad sa mladima, organiziranje još jedne planinarske škole, a primarni zadatak za 2015. godinu je rješavanje statusa planinarskog doma na Promini.

Planinarsko društvo Promina i ovim putem zahvaljuje se svima koji su im pomogli u njihovom radu.

FaLang translation system by Faboba