Pet članova PD Promina, Anita, Josipa, Jozo, Zoran i moja malenkost zaputilo se na Kijevski Bat (1206m). Čuvši kako je pogled prema Promini i Dinari prekrasan odlučili smo malo pobjeći od svakodnevnih obveza. Pospana petorka bježi iz grada u ranim jutarnjim satima (6:20h) netom prije nego se oglasi zvono na Općini.

      Početak uspona nalazi se kod uzgajališta jelena lopatara u Kijevu. Tu susrećemo 10-ak planinara iz Šibenika (postoji opravdana sumnja da imaju krticu u našim redovima, jer ih prečesto srećemo na svojim pohodima). Uspon započinjemo u 9:00h, prelaskom preko žičane ograde, te dio puta prolazimo preko uzgajališta. Šibenčane smo pustili ispred da nam čiste put od lovaca, jer ako naleti koji metak, prvi u koloni pada. ;) Putem nailazimo i na 4 živahna planinara treće životne dobi iz Splita koji se vraćaju s vrha.

      Do vrha nama je trebalo 2 sata laganog prominskog hoda. Prekrasan pogled koji smo očekivali možemo zaboraviti, jer se vrh nalazi u magli, pa obavljamo fotografiranje, pečatiranje i zatim krećemo nazad do prve zaklonice. Tu slijedi naše klasično prežderavanje i ispijanje vina, koje je trajalo 50-ak minuta, a zatim se lagano spuštamo usput berući šepurike, te na kraju ispijamo kavu u Vrlici.

      Rekao bih da je ovo bio jedan vrlo „casual“ planinarski dan. :)

Mile Močić

FaLang translation system by Faboba