Dan nakon što je muški dio ekipe bio na zimskom usponu na Sveto brdo, nas 11 je izabralo laganu šetnju na brdo iznad Plitvičkih jezera, Oštri Medvjeđak.

Krenuli smo u 7:30, Anita, Nada, Jozo, Ivo, Bruno, Antonela, Bure, Kačko, Marina, Darija i ja. Na Plitvička jezera stigli smo za 2 sata i u jedino otvorenom buffetu popili smo kavu.

           Dva su moguća ulaza na stazu : Ulaz 2 u NP Plitvička jezera ( koji smo mi odabrali)  , skreće se na parkiralište odmah iza pješačkog mosta - do vrha Oštri Medvjeđak 1:30  h, druga opcija sa malo dužom šetnjom od 3 sata je od Ulaza 1 u NP Plitvička jezera ( Rastovača ) - Oštri Medvjeđak.

Oštri Medvjeđak ( 884 m) najviši je vrh brda Medvjeđaka, staza prolazi i kroz vrhove Tupi Medvjeđak ( 868m )  i Turčić ( 801m ).

            U prvom dijelu staze je blagi uspon po građenoj turističkoj stazi koja u zavojima vodi sve do vrha, staza je odlično markirana i lagana za šetnju. Vrh je manji kameni greben, ali pogled s vrha zbog šume pada jedino na naselja u dolini Une.

Vrijeme je bilo prekrasno, pravo proljetno, vidjeli smo i prve vjesnike proljeća, visibabe, a snijega je bilo samo na kratkom dijelu staze. Nakon vrha spustili smo se do udoline, napravili pauzu i olakšali ruksake od spize. Nastavili smo stazom prema ulazu 1, zato smo morali jedan dio puta , neka 2 km hodati po cesti dok smo stigli do automobila.

            Odličan izlet, prekrasno vrijeme i vesela ekipa.         

         Tatjana Galić

FaLang translation system by Faboba