Dana 13/14. veljače 2010. godine, članovi PD Promina Tomislav Jerković i Mario Vukušić sudjelovali su na memorijalnom usponu na Lupoglav-Prenj kod Mostara u spomen na trojicu alpinista koji su stradali u sniježnoj mečavi 1970. godine na Prenju pod Lupoglavom. Organizator pohoda bio je Planinarski savez BiH, komisija za alpinizam PS BiH  i GSS BiH. I ovom prilikom zahvaljujemo se članovima PSD Prenj na ukazanom gostoprimstvu i podršci prilikom u ovog uspona.


Anes Voloder i članovi mostarskog PSD Prenj i ovom prilikom pružili su nam podršku i gostoprimstvo.

subotu smo iskoristili za obilazak Mostara

Mostarska Bijela, polazna točka uspona. Zanimljiv podatak da se nalazi na samo 150 m/n/v i u jednom danu uspijeli smo svladati 2000 metara visinske razlike, naravno bilo je naporno uz više od 13 sati hoda, a polazak je bio u 6 sati.

Visina snijega bila je zasigurno iznad 1 metra.

Barni dol (1300m) logor ostalih sudionika ovog memorijalnog pohoda.

Uspon je  trajao uz povremen snijeg tako da su se vrhovi Prenja slabo nazirali, a i odustajanja nije bilo.

Završni detalji uspona članovi GSS BiH postavili su fiksno uže radi sigurnosti svih sudionika ovog uspona. Prema informacijama zadnje tri godine nisu bili povoljni uvjeti za uspon.

Napokon na vrhu Lupoglava (2102) u 13 sati i 25 minuta, iako je vidljivost bila loša prezadovoljni smo ostvarenim usponom u ovim uvjetima.

ispod vrha na sedlu prilikom povratka.

sniježne padine Lupoglava okovani ledom.

U društvu sa načelnikom GSS BiH Grabusom Redžapom

 

FaLang translation system by Faboba