Još jedan prekrasan izlet u našoj školi. Svi oni koji su bili na ovom izletu ostali su oduševljeni i ispunjeni svim onim prizorima koje su vidjeli.Ispred prostorija smo krenuli u sedam sati,a nedugo zatim smo pili kavicu u Omišu.

    Uspon smo počeli iz Borka odakle pogled puca  na more. Staza je poprilično strma i stjenovita. Prolazi ispod okomitih litica koje plijene svojom atraktivnošću. I kad se osvrneš pogled ti pada točno na zapadni dio Omiša.

    Pripreme i uspon je vodila naš vodič Anita Sirovica koja nas je na kratkom briefingu upozorila kakve nas sve ljepote gore čekaju. Kad smo krenuli pejzaži su se samo nizali i mi smo imali potrebu stajati gotovo svakih dvjesto metara da se slikamo i malo osvrnemo oko sebe.

    Kad smo stigli ispred Lude kuće (planinarsko sklonište na 650 metara nadmorske visine) osušili smo se ,osvježili i krenuli na vrh. Staza je vodila kroz kamene tjesnace i bila je poprilično atraktivna. Kad smo stigli na vrh mogli smo uživati u jednom od najljepših pogleda koje pružaju Dinaridi. Naime  s vrha Omiške Dinare ( Imber kula 863 metara nadmorske visine) pruža se pogled prema kontinentu (Cetini i Poljicima) i prema moru(vide se gotovo svi otoci), a u isto vrijeme djeluje kao sjecište dviju klima i dviju zasebnih cjelina.

    Nakon povratka sa vrha pao je obilat ručak. Dok smo mi jeli vrijedni planinari lokalnog planinarskog društva vrijedno su obnavljali planinarsko sklonište Luda kuća. Mi smo opet po uigranoj rutini vježbali uzlove,izradu bivka i nekih novih tehnika napinjanja užeta. Nakon malo slikavanja i razgledavanja sa vidilice uputili smo se do automobila.

    Nakon prekrasnog izleta počastili smo se pićem na gradskoj plaži u jednom kafiću koji ima jedinstven pogled na Omišku Dinaru.

 

                                                                                                                                       Nikola Perlić

 

 

 

FaLang translation system by Faboba