Evo još jedan izlet pred nama. Tradicionalno okupljanje pred prostorijama društva i polazak u osam sati. Dogovor je bio krenuti sa autima do Maloga točka pa nekih niti pola sata pješice do doma gdje ćemo se pripremiti za „absail“ na stijenama koje su deset minuta od doma.

    Ja nikako nisam mogao propustiti ovako lijepi buran dan pa sam pošao sa groblja u Badnju starom stazom. Bio sam nagrađen za to prekrasnom slikom Drniša u rano jutro.

Nakon pripreme u domu krenuli smo na stijene sa kojih puca predivan pogled na Dinaru sa koje nas je tukla jaka bura.

 

    Tomi, Mladen,Toni,Viktor i Bajs sklopili su opremu i privezali užad na sidrišta. Stijena je bila nekih dvadesetak metara visoka i za nas koji se prvi put spuštamo poprilično respektabilna. Adrenalin je počeo jurcati po tijelu. Uživali smo u svakom spuštanju i čini mi se da su već svi ozbiljno zagrizli za ovu vrstu aktivnosti.

    Nakon sadržajnog i adrenalinskog jutra pošli smo u dom na okrijepu. Nakon ručka Toni i Mlađo su uz Tomijevu pomoć do zadnjih detalja opisali sve vrste uspona, osiguranja, međuosiguranja i svega što je vezano uz alpinizam i sportsko penjanje. Nakon malo zabave jedan dio ekipe je krenuo prema autima, drugi dio je ostao u domu, a ja i još nekolicina odlučili smo iskoristiti dan do kraja pa smo još jednom krenuli stazom prema Sv.Ivanu u Badnju, pa u Drniš.

    I još samo neka se zna ostali smo dužni sami sebi i jedni drugima skupiti se i konačno otići na vrh Promine Čavnovku.

                                                                                                                                                  Nikola Perlić

FaLang translation system by Faboba