Kako se za drugi izlet Planinarske škole malo promijenila destinacija zbog vremenskih uvjeta, ovaj vikend smo to nadoknadili i posjetili Martinovu košaru.

Promijenila se ura, požurila se i ona naprijed, te nekima malo poremetila dan, a i ispraznila takuin.  Anita, hvala na kavi. Vjerni kombi nas je dovezao do Glavaša od kud smo kenuli do Martinove košare. Oko 2 sata laganog uspona i stigli smo na naše odredište i zasluženi odmor uz svakojake delicije iz ruksaka. Dok smo mi odmarali i uživali na suncu, pridružili su nam se T. Prpa i P. Galić.

Okrijepljeni i odmoreni nismo krenuli nizbrdo već naprotiv, na prijedlog T. Prpe prvo smo otišli do kapelice Sv. Ilija u stijeni, a onda preko Zečijaka do Jančijaka - Žrvanj. Nakon nezaobilaznog slikanja krenuli smo natrag opet preko Zečijaka, pa smo otišli posjetiti par jama snježnica na Kobiljaču, te nazad na stazu na početku Pekasove Drage.

Već pomalo umorni spustili smo se do auta i polako krenuli kući. Naravno, usljedila je još jedna kava u Vrlici uz prepričavanje dojmova.

 

                                                                                                                                       Ivana Samodol

FaLang translation system by Faboba