U petak, 23.05.2014.g.u planinarskom domu na Promini održan je završni ispit za polaznike Opće planinarske škole u organizaciji PD Promina. Školu je uspješno završilo 7 članova PD Promina, a diplome im je uručio predsjednik društva i voditelj škole Tomislav Jerković. 

    Opća planinarska škola koja se provodi po pravilniku HPS-a, trajala je 2 mjeseca tijekom kojih su školarci odslušali predavanja iz teoretskog dijela. Sva teoretska znanja izvežbana su u terenskoj nastavi kroz izlete na kojima su ih vodili iskusni članovi PD Promina. Završena planinarska škola osnov je za nastavak planinarskog školovanja.

    Na predavanjima su mogli naučiti o bitnim planinarskim temama od povijesti planinarstva, planinarske organizacije, pripremi za odlazak u planinu, planinarske opreme do kretanja u planini, planinarskih puteva i markacija te osnova orijentacije, čitanja karata i zemljovida, zaštiti prirode i speleologiji. Učilo se i o planinarskoj medicini, opasnostima i prvoj pomoći u planini, te stručnim znanjima iz osnova alpinizma i čvorologije, upotrebi tehničke opreme, HGSS-u, ali i prehrani u planini i meteorologiji za planinare.

    Polaznici škole polagali su ispit iz praktičnog i teoretskog dijela, gdje su pokazali nova znanja i usvojene planinarske vještine. Nadamo se da će nakon ove škole sa više sigurnosti i sa još većim zadovoljstvom osvajati mnoge vrhove. 

    Našim školarcima čestitamo na uspješno završenom školovanju!

FaLang translation system by Faboba